Pěkný den,

je na čase poslat základní informace o letošním setkání klubu, které bude už sedmým v pořadí. Podle schematu, kterým se řídíme, vždy střídá česká lokalita moravskou. Po loňských Novohradských horách přicházejí tentokrát na řadu Jeseníky, oblast, kterou jsme společně ještě nenavštívili. 
 
Datum konání je 5.- 7.6.2015 a místem setkání jsou Kouty nad Desnou. Naší základnou bude chata Diana (http://www.penzion-diana-kouty-nad-desnou.az-ubytovani.com/). 
 
Spoluorganizátorem je tentokrát místní znalec Mirda Beran, který se nabídl, že domluví ubytování, případně povolenky k vjezdu do lesa, večerní posezení se zástupci LČR a CHKO Jeseníky fotografy Tomem Pospíšilem nebo Petrem Šajem (birdphoto.cz). Společně s Martinem Vavříkem pak na místě naplánujeme návštěvu konkrétních lokalit. 
 
Sjíždět se můžeme v pátek 5.6., následovat bude společenský večírek, sobotu pak zasvětíme terénu a stejně tak nedělní dopoledne. K místním zajímavostem, které bychom mohli pozorovat patří hýl rudý, kos horký, linduška horská, čečetka tmavá, lejsek malý, kulíšek nebo sýc rousný. Nic samozřejmě není zaručeno. Předpokládám, že společenská stránka akce vynahradí případné nezdary v terénu.
 
Zájemci o akci a ubytování hlaste se Mirdovi Beranovi (stačí mailem přes tuto konferenci). V chatě je myslím k dispozici kuchyňka, zásoby tedy pro jistotu sebou. Po loňské zkušenosti s nepříznivým počasím zajistím promítačku a oblíbený film Nadějný rok. Další příspěvky z Vaší strany budou vítány. :)
 
Jsem zvědavý, jak početný bude náš letošní slet.
S pozdravem
Robert Doležal

Jen přihlášení mohou komentovat