P1560292 exkurze 865v2

V sobotu 30. září se můžete zúčastnit Evropského festivalu ptactva i na střední Moravě a to v Tovačově na Přerovsku. Další ptačí akce proběhnou 7. října v Záhlinicích na Kroměřížsku a 8. října u Chomoutovského jezera u Olomouce a také v olomoucké Pevnosti poznání. Podrobnosti o jednotlivých akcích najdete na webu Moravského ornitologického spolku: www.mos-cso.cz/cz/exkurze.

V Tovačově se sejdou zájemci o pozorování ptactva u sádek Hradeckého rybníka v sobotu 30. září v 8 hodin ráno a společně s průvodci z Moravského ornitologického spolku se projdou po hrázích Křenovského a Hradeckého rybníka. Ornitologové je seznámí se zde žijícími druhy ptáků a zasvětí je do jejich poznávání i podle jejich hlasů a zpěvu. V těchto dnech je možno na rybnících u Tovačova pozorovat orly mořské, orlovce, čejky chocholaté, kulíky zlaté i bledé, jespáky bojovné, hvízdáky, kopřivky a čírky. Možná se již objeví i první severské husy nebo datel černý – pták roku 2017.

Evropský festival ptactva je nejvýznamnější podzimní akcí pro ornitology, pozorovatele ptáků i milovníky přírody. Ptačího festivalu se každoročně zúčastňují desetitisíce zájemců o pozorování ptáků a to až ve 40 zemích světa.

P1920208 exkurze 865

V České republice akci pořádá Česká společnost ornitologická a její regionální pobočky, případně ve spolupráci s dalšími organizacemi na ochranu přírody nebo ekologickou výchovu. Akce je zaměřena na pozorování a poznávání tažných druhů ptáků a je určena pro veřejnost. Účastníci dostanou možnost pozorovat ptáky i prostřednictvím dalekohledů, které vyrábí přerovská Meopta – optika.

Seznam všech akcí pořádaných v rámci Evropského festivalu ptactva v ČR najdete na: www.cso.cz.

Jen přihlášení mohou komentovat