K23 SWAROVSKI OPTIK vchod 865

SWAROVSKI OPTIK, přední světový výrobce vysoce přesné pozorovací optiky, otevřel 27. června 2023 svoji vůbec první prodejnu v areálu Swarovski Kristallwelten v rakouském Wattensu. Jedná se o další důležitý krok ve strategii růstu tohoto tyrolského rodinného podniku se zvláštním zaměřením na přímý kontakt s milovníky přírody z celého světa.

Naším jasným strategickým cílem je udržitelný rozvoj – zejména v outdoorovém sektoru. Již od roku 2013 se stále více soustředíme na kontakt s koncovými zákazníky, které oslovujeme prostřednictvím našeho online obchodu, na veletrzích a na našich akcích Mobile Experience. Toto je ústřední bod naší vícekanálové strategie. Nyní je dalším důležitým milníkem otevření první prodejny SWAROVSKI OPTIK Store na světě,“ vysvětluje Stefan Hämmerle, ředitel marketingu a prodeje a člen správní rady.

K23 SWAROVSKI OPTIK Store Wattens 014m

Místo pro milovníky přírody

Nová prodejna nabízí celý sortiment dalekohledů, teleskopů a příslušenství, stejně jako naši vlastní značkovou kolekci doplňků. Také nabízí návštěvníkům pohlcující zážitky ze světa SWAROVSKI OPTIK. „Vždy jsme přikládali velký význam přímému kontaktu s uživateli našich produktů. Velice nás těší, že toto místo nabízí návštěvníkům nejen příležitost k vyzkoušení nejnovější generace pozorovací optiky, ale také bezprostřední zkušenost s naší značkou a přímý kontakt s naší společností,“ poznamenává Stefan Hämmerle.

K23 SWAROVSKI OPTIK Store Wattens 008 m

Koncepce a design interiéru: vnímejte lásku k přírodě

Hned od okamžiku, kdy vejdete do prodejny, pocítíte hlubokou lásku k přírodě. Posláním společnosti SWAROVSKI OPTIK je přiblížit lidem vzácnost okamžiku a tím v nich podnítit zájem o přírodu a její ochranu. Tímto závazkem se rovněž inspirovala koncepce obchodu. Vysoce kvalitní design interiéru zahrnuje přírodní a trvanlivé materiály, například jasanové dřevo. Svislé pruhy dřeva na zadních stěnách vyvolávají dojem hloubky inspirovaný lesní vyhlídkou. Jílová stěna, kameny z nedalekého lomu a pozoruhodná podlaha vnášejí dovnitř svět přírody, zatímco velké prosklené průčelí tvoří hladký přechod do venkovního prostředí a otvírá úžasný výhled. Útulný prostor haly vyzývá návštěvníky k relaxaci, aby si vychutnali ohromující scenérii tyrolských hor. Střecha nové prodejny SWAROVSKI OPTIK Store je pokrytá bujnou zelení tvořenou místními rostlinami jako břečťan, divoká réva, chmel a traviny. Vně obchodu je další atrakce: elektrokolo SWAROVSKI OPTIK MEX. Umožňuje návštěvníkům, aby si přímo na místě vyzkoušeli širokou řadu pozorovací optiky.

K23 SWAROVSKI OPTIK Store Wattens 019m

Mezinárodní publikum a nové cílové skupiny

Swarovski Kristallwelten ve Wattensu představuje ideální volbu pro otevření první prodejny SWAROVSKI OPTIK Store. Tento areál na jednom z nejnavštěvovanějších turistických míst v Rakousku přitáhne mezinárodní publikum a umožní nám oslovit širší cílovou skupinu. Stefan Hämmerle, ředitel marketingu a prodeje a člen správní rady: „Ve Wattensu si klademe za cíl inspirovat lidi každého věku a z celého světa vysoce kvalitní pozorovací optikou. Pohled dalekohledem nám ihned ukáže, z jaké blízkosti můžeme vnímat přírodu a jaké báječné objevy nás čekají.“ Nová prodejna společně se specializovanými prodejci nám poskytne další místo pro setkávání milovníků přírody z celého světa. Stefan Isser, generální ředitel Swarovski Kristallwelten, je nadšen touto novou atrakcí pro návštěvníky: „Již samotný příjezd do Swarovski Kristallwelten s jedinečným panoramatem alpských vrcholů a Křišťálovým oblakem je velkolepým okamžikem, zejména pro zahraniční návštěvníky. První prodejna SWAROVSKI OPTIK Store na světě nabízí návštěvníkům ještě intenzivnější prožitek z výhledu a umožňuje jim vyzkoušet si širokou řadu produktů SWAROVSKI OPTIK, to vše pod jednou střechou.“

K návštěvě prodejny není zapotřebí vstupenka do Swarovski Kristallwelten.

Zdroj: SWAROVSKI OPTIK