DSCN2651 IWA vchod 200k

Ve dnech 8. - 11. března 2019 proběhl již 46. ročníku mezinárodního veletrhu IWA OUTDOOR CLASSICS, který se konal v německém městě Norimberk. Jde o největší evropský veletrh se zaměřením na veškeré potřeby pro lov i sportovní střelbu, outdoorové vybavení a prostředky pro účely ochrany osob a majetku. Proto zde nemohli chybět ani nejvýznamnější výrobci a distributoři sportovní optiky a optiky pro volný čas a lov.

V 11 pavilonech se prezentovalo více než 1600 vystavovatelů z 60 zemí světa. Pro přehlednou orientaci na výstavišti sloužila mobilní aplikace, která obsahovala detailní informace o všech vystavovatelích. I přesto, že není tento veletrh určen pro veřejnost, tak jej navštívilo asi 46.000 návštěvníků - obchodníků, distributorů, výrobců a odborníků z celého světa.

02 Meopta

Veletrh IWA jsem navštívil poprvé v loňském roce a i letos se bylo na co dívat. Měl jsem možnost vidět širokou škálu osvědčených produktů tradičních značek, stejně jako řadu novinek a inovací. Všichni vystavovatelé se snažili zaujmout vysokou kvalitou, funkčností i skvělým designem.

08 Swarovski

Průřez inovacemi na světovém trhu byl přehledně uspořádán v hlavní vstupní hale. Novinkám zde patřil samostatný prostor, který obsahoval více než 100 špičkových produktů.

Hlavním účelem naší výpravy byla prohlídka a posouzení kvality optických přístrojů pro lov a střelbu a také kvalita pozorovací optiky všech vystavovatelů.

11 spektivy

Značka MEOPTA na veletrhu IWA výrazně převyšovala většinu vystavovatelů svými výrobky i způsobem jejich prezentace. Přispěl k tomu, jak velmi vkusně provedený výstavní stánek, tak i řada novinek a profesionální přístup obchodních zástupců.

Největší zájem byl o novou řadu puškových zaměřovacích dalekohledů Optika 6. Nová řada puškohledů z Meopty může být vedle standardních záměrných osnov opatřena křížem s dichronickou vrstvou, která umožňuje snadněji zamířit i v nepříznivých podmínkách, například za soumraku. Velký zájem byl i o nové binokuláry Optika HD 8x42 a 10x42 a o spektiv MeoPro 80 HD.

03 Meopta

Pro mne, jako pozorovatele ptáků to byla úžasná příležitost k prohlédnutí si a odzkoušení největší přehlídky špičkových, průměrných i podprůměrných spektivů a binokulárů z celého světa pod jednou střechou. Ale já zde byl služebně a po dvou dnech porovnávání, posuzování a hodnocení jsem byl rád, že jsem jel domů.

06 Swarovski

Pokud nyní očekáváte, že se dozvíte, jak dopadlo naše hodnocení optiky firem Meopta, Zeiss, Swarovski, Kowa, Vortex, Leica, Leupold, Nightforce, DDoptics, Steiner, Aimpoint, Nikon, Bushnell, Hawke, Schmidt Bender, Holosun a mnoha dalších z východní Asie, tak vás velmi zklamu. Tyto informace nejsou veřejně dostupné.

09 Kowa